Grolloo Radio, 24 uur per dag


De oervormen van muziek lijken niet meer te bestaan. Radiostations hanteren een commercieel format. Het draait niet meer om muziek, maar om schijtlollige discjockeys en prietpraat brakende sidekicks.

Daar zal ongetwijfeld een doelgroep voor zijn, maar het treurige resultaat is wel, dat je via de radio geen country, soul, americana, blues en nostalgische muziek meer hoort.

Hierdoor is Nederland een smakeloos muziekland geworden. De macht ligt bij de muzieksamenstellers, heren die van achter een bureau bepalen wat de luisteraars voorgeschoteld krijgen. En dat is meestal een emmer vol bullshit, plus wat gouwe ouwen. Er komen wekelijks prachtige albums uit, maar de radio heeft de functie van doorgeefluik afgezworen, waardoor ze het publiek dom houden.

Dat was voor vier muziekliefhebbers, Freek Medendorp, Wim Filemon, Gian Mandas en Johan Derksen de aanleiding een internet radiostation te starten vanaf 1 mei 2020: Grolloo Radio. Het is geen hogere wiskunde, er wordt 24 uur per dag country, soul, americana, blues en nostalgische muziek uitgezonden. Grolloo Radio is gespecialiseerd in muziek die u doorgaans niet op de radio hoort.

Reacties: info@filemon.nl


Scroll Up